. Докато положението около Боинг продължава да е неясно

...
  . Докато положението около Боинг продължава да е неясно
Коментари Харесай

НАСА и СпейсЕкс определиха работна дата за първата си пилотирана мисия до МКС!

 

. Докато ситуацията към Боинг продължава да е неразбираемо около софтуерните проблеми, в Съединени американски щати пилотиран галактически транспортен съд към този момент има – и това е “Крю Драгън ” на СпейсЕкс, който през януари приключи всички изискуеми безпилотни тестови полети и е в подготвеност да транспортира хора! НАСА и СпейсЕкс дефинираха работна дата, когато да чакаме дебютната пилотирана експедиция. 

Според журналиста Ерик Бъргър, който оповести информацията в Туитър, датата е 7-ми май. Обаче имайте поради, че това е единствено първична работна дата и може да бъде изместена по-рано или по-късно според от аргументи, които не са свързани със положението на хардуера. Така първият пилотиран полет на “Крю Драгън ” може да стане факт в края на април или по-късно през май. 

Едно решение, което към момента не е взето, е също по този начин каква ще е продължителността на експедицията. Според първичните проекти този пилотиран дебют трябваше да е не повече от две седмици. Но явно НАСА обмислят по-дълъг престой на астронавтите – изключително предвид на обстоятелството, че от месец април нататък на американския сегмент на Международната галактическа станция ще има единствено един астронавт, доставен чрез съветски транспортен съд “Союз ”. Със сигурност от американската галактическа организация ще желаят да усъвършенстват времето, с цел да може в орбита да има колкото се може повече хора. 

Напомням на читателите, че първите астронавти, които ще полетят до МКС на борда на нов американски транспортен съд, са Боб Бенкен и Дъг Хърли. И двамата са ветерани с по два полета на галактически совалки. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР